Reklama
  • Wtorek, 2 lutego 2016 (13:00)

    Torcik ziemniaczano-ziołowy z mięsem mielonym

Składniki na 6 porcji: 40 dag mięsa mielonego, 40 dag piure z ziemniaków, 2 marchewki, czerwona papryka, 25 dag twarożku homogenizowanego, 3 jajka, 100 ml śmietany kremówki, 2 łyżki posiekanej bazylii, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, olej.

Mięso podsmaż na oleju ze startą marchewką i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Zdejmij mięso i krótko podsmaż paseczki papryki. Piure wymieszaj z serkiem, jajkami, śmietaną i bazylią.

Reklama

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Wyłóż mięso, wyrównaj wierzch. Rozłóż paprykę i przykryj ją masą ziemniaczaną. Piecz 30 minut w 170ºC.

Naj
Więcej na temat:torcik | naczynie | mięsa | mięso

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: ● pół kg mielonej wołowiny ● cebula ● 4 ząbki czosnku ● papryka czerwona i zielona ● chili ● szklanka czerwonego wina ● po puszce krojonych pomidorów, fasoli i kukurydzy ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.