Reklama
  • Wtorek, 2 lutego 2016 (13:00)

    Torcik ziemniaczano-ziołowy z mięsem mielonym

Składniki na 6 porcji: 40 dag mięsa mielonego, 40 dag piure z ziemniaków, 2 marchewki, czerwona papryka, 25 dag twarożku homogenizowanego, 3 jajka, 100 ml śmietany kremówki, 2 łyżki posiekanej bazylii, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, olej.

Mięso podsmaż na oleju ze startą marchewką i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Zdejmij mięso i krótko podsmaż paseczki papryki. Piure wymieszaj z serkiem, jajkami, śmietaną i bazylią.

Reklama

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Wyłóż mięso, wyrównaj wierzch. Rozłóż paprykę i przykryj ją masą ziemniaczaną. Piecz 30 minut w 170ºC.

Naj
Więcej na temat:torcik | naczynie | mi | z | mięsa | mięso

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu na risotto, 3 szalotki, 5 łyżek oliwy, 3 dag suszonych grzybów, 150 ml bulionu, 200 ml białego wytrawnego wina, 6 pomidorów suszonych, 10 dag parmezanu, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.