Reklama
  • Wtorek, 2 kwietnia 2013 (14:54)

    Wieprzowe pulpety koperkowe

Lubią je dzieci, bo są aromatyczne. Świetnie pasują do makaronu.

Porcje 4 Przygotowanie 60 min Cena 1,60 zł Kalorie 350 kcal

SKŁADNIKI: 30 dag mięsa mielonego, 4 łyżki bułki tartej, jajko, przyprawy (sól, pieprz, szczypta wegety), mąka, pęczek koperku, pół opakowania małego jogurtu.

Reklama

1. Mięso wymieszaj z bułką tartą, jajkiem, przypraw do smaku. Łyżeczką nabieraj małe porcje mięsa, uformuj kuleczki. Każdą obtocz w mące.

2. W garnku zagotuj wodę, wsyp szczyptę soli. Wrzuć pulpeciki na wrzątek i gotuj 40 minut. Wyjmij je łyżką cedzakową.

3. Do wody po gotowaniu wsyp posiekany koperek, zagotuj. Jogurt wymieszaj z odrobiną mąki, wlej do sosu i zagotuj. Przypraw do smaku, włóż pulpeciki i jeszcze raz zagotuj.

Katarzyna Kosmala z Czarnolasu

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 1 cebula, 60 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, 1 jajko, bułka tarta, 8 małych trójkącików serka topionego, 3 łyżki mąki, olej, mielona papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.