Reklama
  • Środa, 9 kwietnia 2014 (15:00)

    Wieprzowina na sposób meksykański

Składniki na 6 porcji: 100 g bułki paryskiej, 100 ml mleka, 1 cebula, 3 ząbki czosnku,  100 g czerwonej papryki, 380 g białej fasoli w słonej zalewie, 100 g fasolki pasteryzowanej, 800 g mielonej wieprzowiny, 1 jajko, 3 łyżki musztardy,  sól,  pieprz czarny mielony,  pieprz cayenne,  sok z 1 limonki.

Przygotowanie:

Reklama

Pokrój bułkę w kostkę i nasącz mlekiem. Wyciśnij i włóż do misy. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Do bułki w misce wbij jajko, dodaj mięso, fasolę, paprykę, cebulę, czosnek i musztardę. Dopraw solą, pieprzem cayenne, pokrop sokiem z limonki.

Masę mięsną rozwałkuj na gruby placek i rozłóż na nim fasolkę. Zwiń w roladę i przenieś do brytfanny. Roladę podlej wodą i wstaw do piekarnika. W 190°C piecz przez ok. 50 minut, od czasu do czasu polewając wypieczonym sosem.

Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj ze świeżymi warzywami i ziemniakami.

TV14
Więcej na temat:sposób

Zobacz również

  • •60 dag mielonego mięsa indyka •15 dag szpinaku mrożonego •2 marchewki •1 cebula •1 czerstwa bułeczka •1 jajko •1 ząbek czosnku •gałka muszkatołowa •sól, pieprz •olej do smażenia •bułka do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.