Reklama
  • Środa, 4 marca 2015 (15:00)

    Włoskie gołąbki z ryżem i pieczarkami

Składniki: Główka włoskiej kapusty, kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 torebki ryżu jaśminowego, 50 dag pieczarek, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, łyżeczka wegety, sól, pieprz, wędzona papryka.

Przygotowanie 120 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 20 porcji

Reklama

Magdalena Sławicka z Dąbrówki

1 Ryż gotuję, studzę. Z kapusty włoskiej wycinam głąb i całą główkę parzę we wrzątku. Sparzone liście oddzielam od główki.

2 Mięso mielone mieszam z ryżem, pokrojonymi w plastry pieczarkami i posiekanym czosnkiem. Wbijam jajka, dodaję sól, resztę przypraw i mieszam.

3 Na liście kapusty nakładam po łyżce farszu i zawijam. Gołąbki wkładam do brytfanny, wyłożonej liśćmi kapusty, zalewam wodą i gotuję ok. 1,5 godz. Gołąbki podaję polane sosem pomidorowym. Danie można mrozić.

Więcej na temat:danie | koszt | przepis | mi | z | gołąbki | włoskie

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, jajko, 50 dag ma łych ziemniaków, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, pieprz, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, sól, olej, jogurt, natka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.