Reklama
  • Środa, 18 grudnia 2013 (09:05)

    Zapiekanka z mielonego mięsa i kapusty

Składniki: kilogram kiszonej kapusty, kilogram mieszanego mielonego mięsa, kg ziemniaków, 2 duże pieczarki, pół kilograma cebuli, przyprawa do kurczaka, olej.

Reklama

Mięso mielone smaż na oleju ok. 20 minut. Przypraw. Kapustę kiszoną opłucz, odciśnij, pokrój. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę.

Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj kapustę kiszoną, wymieszaj. Smaż na małym ogniu, mieszając, około 15 min.

Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Obierz, pokrój na plasterki. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki.

W lekko skropionym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami: pół ziemniaków, połowę kapusty z cebulką, posyp przyprawą do kurczaka.

Ułóż połowę mielonego mięsa i pieczarki. Warstwy powtórz. Wierzch zapiekanki skrop olejem.

Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 40 minut.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:zapiekanka | olej | ziemniaki | mięsa | zapiekanki | z | mięso

Zobacz również

  • •60 dag mielonego mięsa indyka •15 dag szpinaku mrożonego •2 marchewki •1 cebula •1 czerstwa bułeczka •1 jajko •1 ząbek czosnku •gałka muszkatołowa •sól, pieprz •olej do smażenia •bułka do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.