Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (11:05)

    Zapiekanka z pulpetami

Składniki dla 4 osób: 60 dag mięsa mielonego • 2 cebule • jajko • 3 łyżki bułki tartej • łyżeczka musztardy • olej do smażenia • 3 łyżki śmietany • 25 dag fasoli szparagowej • 25 dag bobu • 2 ząbki czosnku • świeży koperek • sól • pieprz

Reklama

1 Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, musztardą, jedną posiekaną i podsmażoną cebulą oraz solą i pieprzem. Uformuj małe pulpeciki i obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumienią, zalej wodą i gotuj pod przykryciem około 15 minut.

2 Ugotuj fasolę i bób. Pokrój cebulę w krążki i podsmaż ją na patelni. Do pulpetów dodaj śmietanę, koperek, sól, pieprz, dwa rozgniecione ząbki czosnku oraz ugotowaną fasolę i wyłuskany bób. Ozdób cebulą i świeżym koperkiem. Podawaj z ziemniakami lub z grzankami z żółtym serem.

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag kopytek (albo gnocchi), 2 słodkie ziemniaki (bataty), 25 dag pomidorków koktajlowych, 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.