Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (13:05)

    Zapiekanka ze świderkami i mielonym mięsem

●opakowanie makaronu świderki ●400 g mięsa mielonego ●2 cebule ●duży słoik przecieru pomidorowego ●starty żółty ser do posypania ●sól, pieprz, chili, ulubione zioła (np. bazylia, oregano) ●olej do smażenia

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, następnie dodaj mięso. Przesmaż, aż zbrązowieje. Dodaj przecier pomidorowy, podduś razem, a następnie dopraw do smaku solą, pieprzem oraz chili oraz – jeśli lubisz – oregano i bazylią.

Reklama

2. Makaron wymieszaj z sosem mięsnym, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posyp serem żółtym. Zapiekaj ok. 20-30 min (w temperaturze 180°C).

Świat kobiety

Zobacz również

  • 2 kromki chleba tostowego, 1 ząbek czosnku, 1 jajko, 80 dag mieszanego mielonego mięsa, 12,5 dag żółtego sera, sól, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, pieprz, po 1/2 pęczka rozmarynu i natki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.