Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (13:05)

    Zapiekanka ze świderkami i mielonym mięsem

●opakowanie makaronu świderki ●400 g mięsa mielonego ●2 cebule ●duży słoik przecieru pomidorowego ●starty żółty ser do posypania ●sól, pieprz, chili, ulubione zioła (np. bazylia, oregano) ●olej do smażenia

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, następnie dodaj mięso. Przesmaż, aż zbrązowieje. Dodaj przecier pomidorowy, podduś razem, a następnie dopraw do smaku solą, pieprzem oraz chili oraz – jeśli lubisz – oregano i bazylią.

Reklama

2. Makaron wymieszaj z sosem mięsnym, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posyp serem żółtym. Zapiekaj ok. 20-30 min (w temperaturze 180°C).

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 puszka cieciorki (albo białej fasoli), 60 dag mieszanego mięsa mielonego, 1 cebula, 1 duża czerwona papryka, 1 zielona papryczka chili, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.