Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego 2016 (14:00)

    Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Składniki dla 4 osób: 50 dag mięsa mielonego • 1,2 kg ziemniaków • 40 dag sera gouda • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 1 por • 30 dag pieczarek • ząbek czosnku • łyżeczka słodkiej mielonej papryki • olej • sól • pieprz.

Reklama

1 Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Pieczarki pokrój w kostkę, pora w plastry, warzywa oprósz solą. Na oleju podsmaż pieczarki i pora, dodaj mięso z przyprawami i czosnkiem, smaż 15 minut, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.

2 W naczyniu układaj ziemniaki, mięso z warzywami i znów ziemniaki. Danie zapiekaj 1,5 godziny w temp. 180˚ C. Pod koniec pieczenia ułóż plastry sera.

CZAS: około 2 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag mielonego mięsa, cebula, pieprz, 2 ząbki czosnku, 2 cm korzenia imbiru, 1 jajko, 1/4 szkl. bułki tartej, feta, sól, po 2 łyżki posiekanej mięty, natki i kolendry, cynamon,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.