Reklama
  • Środa, 9 marca (13:05)

    Zapiekanki mięsne w kokilkach

●6 ugotowanych mączystych ziemniaków ●300 g mięsa mielonego ●cebula ●łyżka koncentratu pomidorowego ●2/3 szklanki startego sera żółtego ●pieprz cayenne ●bazylia, rozmaryn, szałwia, oregano, sól, pieprz ●olej, masło ●natka i pomidorki do dekoracji

1. Ziemniaki rozgnieć widelcem z łyżką masła i szczyptą szałwii. Mięso wraz z cebulą podsmaż ok. 5 min na oleju. Dopraw do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne, bazylią, oregano, rozmarynem. Pod koniec smażenia dodaj koncentrat pomidorowy.

2. Kokilki natłuść. Na dnie rozłóż część ziemniaków, na nich mięso z cebulą. Przykryj ziemniakami, oprósz solą. Posyp serem. Piecz w 180ºC przez 15 min. Przed podaniem udekoruj natką i pomidorkami.

Reklama

Świat kobiety
Więcej na temat:zapiekanki | d] | d\ | d' | d | zapiekanka

Zobacz również

  • Pulpety z cytryną i melisą

    Składniki: 40 dag mielonego filetu z kurczaka, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki suszonych moreli  (10 szt.), 3 łyżki posiekanych liści melisy, cytryna, 2 żółtka, 70 ml słodkiej śmietany 18 proc., sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.