Reklama
  • Środa, 9 marca (13:05)

    Zapiekanki mięsne w kokilkach

●6 ugotowanych mączystych ziemniaków ●300 g mięsa mielonego ●cebula ●łyżka koncentratu pomidorowego ●2/3 szklanki startego sera żółtego ●pieprz cayenne ●bazylia, rozmaryn, szałwia, oregano, sól, pieprz ●olej, masło ●natka i pomidorki do dekoracji

1. Ziemniaki rozgnieć widelcem z łyżką masła i szczyptą szałwii. Mięso wraz z cebulą podsmaż ok. 5 min na oleju. Dopraw do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne, bazylią, oregano, rozmarynem. Pod koniec smażenia dodaj koncentrat pomidorowy.

2. Kokilki natłuść. Na dnie rozłóż część ziemniaków, na nich mięso z cebulą. Przykryj ziemniakami, oprósz solą. Posyp serem. Piecz w 180ºC przez 15 min. Przed podaniem udekoruj natką i pomidorkami.

Reklama

Świat kobiety

Zobacz również

  • •60 dag mielonego mięsa indyka •15 dag szpinaku mrożonego •2 marchewki •1 cebula •1 czerstwa bułeczka •1 jajko •1 ząbek czosnku •gałka muszkatołowa •sól, pieprz •olej do smażenia •bułka do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.