Reklama
  • Czwartek, 10 marca 2016 (13:05)

    Zapiekanki z mięsem i serem

Składniki dla 6 osób: 40 dag mięsa mielonego • 20 dag pieczarek • bagietka • 2 ząbki czosnku • łyżeczka tymianku • 3 cebule • 30 dag sera gouda • olej • łyżka masła • natka pietruszki • pieprz • sól

1. Mięso posyp solą i pieprzem. Smaż 15 minut na oleju. Usmaż pieczarki. Przełóż mięso i pieczarki do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Bagietkę pokrój w plastry, skrop oliwą, posyp tymiankiem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Cebulę pokrój w piórka, podsmaż.

Reklama

2. Bagietki układaj na mięsie. Posyp startym na tarce serem i podsmażoną cebulą. Piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut. Gotową zapiekankę dekoruj posiekaną natką pietruszki.

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 1 szkl. kaszy gryczanej, 1 cebula, 40 dag mielonego mięsa, 1 jajko, bułka tarta, 4 małe trójkąciki serka topionego, 2 łyżki mąki, mielona papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.