Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:01)

    Ziemniaki z mięsem w liściach

Składniki: pół kg ziemniaków, pół kg mieszanego mielonego mięsa, jajko, kulka mozzarelli, kapusta pekińska, sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, chili, 2 ząbki czosnku, pół cebuli, olej

Ziemniaki pokrój w plastry, gotuj 7-10 min. Cebulę i czosnek posiekaj, mozzarellę pokrój, wymieszaj z mięsem, jajkiem, przypraw. Formę wyłóż liśćmi kapusty tak, by wystawały.

Ułóż pół ziemniaków, na nich mięso, resztę ziemniaków. Przykryj wystającymi liśćmi. Posmaruj olejem. Przykryj folią aluminiową. Piecz 45 min w 190°C.

Reklama

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak | mięsa | mięso | pół

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag świeżej brukselki, cukier, 40 dag mielonej łopatki, olej, 3 duże cebule, 2-3 marchewki, 1 kajzerka, mleko, jajko, 1 puszka pomidorów w zalewie, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.